Apple îşi lansează noul iMac Pro pe 14 Decembrie: Ce ştim despre terminal!

La WWDC 2017 Apple și-a dezvăluit noul produs, iMac Pro, un terminal din gama All-In-One care promite performanțe remarcabile având în vedere specificațiile cu care vine la pachet. Apple a reușit, așa cum ne-am obișnuit deja, să fure lumina reflectoarelor, lansând în ultima perioadă modelele iPhone8/s Plus și iPhone X. Gigantul american își mută acum atenția asupra iMac Pro, anunțând mult așteptata dată a lansării, un rând de specificații și un preț de plecare.

imac-specs

Este deja clar că apple dorește ca acest produs să fie “taticul” device-urilor din branșă All-In-One. Astfel configurația de bază cu care iMac Pro vine la pachet include un procesor în 8 nuclee Xeon, având la dispoziție în același timp variante cu până la 18 nuclee, ceea ce este evident mult peste nevoile unui utilizator normal. În timp ce 18 nuclee este un număr mai mult decât suficient până și pentru cei mai pretențioși utilizatori, arhitectura aleasă de Apple pentru device-urile lor susține Turbo Boosting de până la 4,5 GHz.

Varianta de bază a produsului vine de asemenea la pachet cu 32GB de RAM, la care avem alternative de 64GB și 128GB. Când vine vorba de stocare, vom primi cel puțin 1TB de SSD, cu variante alternative de 2TB și 4TB. Ca procesor grafic vom primi un Radeon Pro Vega 56, cu versiuni alternative de 8GB și 16GB memorie HRM2. Apple, fiind fancy ca întotdeauna, a ținut să menționeze că procesorul grafic mai sus amintit a fost conceput special pentru terminalul lor.

Și acum vine partea cu adevărat interesantă, display-ul terminalului imac Pro. Acesta va pune la dispoziția utilizatorului un ecran de 27 inch RETINA rulând la rezoluție 5K, cu o gamă de culori P3 și 500 trepte de luminozitate. Mult mai mult decât ai avea nevoie vreodată pentru uz zilnic, dar cu siguranță apreciat de orice designer grafic care urmărește să facă un upgrade.

Evident, oricine va dori să aibă la îndemână genul ăsta de specificații va trebui să sape adânc în portofel. Încă nu știm prețurile pentru fiecare configurație în parte, dar știm că prețul de pornire va fi de 5000$, care este mai mult decât suficient să sperie necunoscătorii. Vom află restul detaliilor pe data de 14, când produsul va fi pus la dispoziția publicului larg.

Ce crezi despre produsul propus de Apple? Sparge gheața și lasă-ne părerea ta într-un comentariu aici sau pe Facebook!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
News Reporter
Fanatic al tehnologiei, determinat sa faca informatia mai accesibila pentru romani.
Please wait...

ABONARE NEWSLETTER

Salutări, și bine ai venit! Mulțumesc pentru interesul manifestat față de articolele mele! Mă poți susține abonandu-te chiar aici. :D