Google Maps îți va spune de acum când să cobori din autobuz!

Google a anunțat astăzi faptul că serviciul Maps va primi un update major, pentru a-l face mai capabil să ne ducă la locul potrivit în timp util. Pe lângă câteva îmbunătățiri legate de determinarea locației utilizatorului și actualizarea ei în timp real, Google a introdus o funcție care îi va anunța pe navetiști când să coboare din trenul sau autobuzul cu care călătoresc.

După cum era de așteptat, acest lucru va fi realizat prin intermediul notificarilor, pentru a-l putea ține pe călător la curent cu poziția sa actuală pe traseu fără ca el să își deblocheze device-ul. Maps a oferit întotdeauna instrucțiuni step-by-step detaliate pentru șoferi sau pietoni, iar acum această funcție va fi disponibilă și pentru calatorii cu mijloace de transport în comun. Ca rezultat, odată ce urcăm în autobuz sau tren și aplicația funcționează în fundal, ne putem aștepta la o notificare care să ne spună cât mai avem de mers, numărul de stații pe care trebuie să le mai parcurgem, precum și timpul preconizat în raport cu condițiile de trafic. Extra, utilizatorii de ANDROID se pot aștepta la o navigare mai plăcută și detaliată, pe o interfață mai prietenoasă și intuitivă.

Cu toate că această funcție pentru coborârea din mijloacele de transport în comun pare inutilă din anumite puncte de vedere, se va dovedi a fi foartă utilă pentru unii. Înainte mersul și condusul cu Google Maps presupunea atenția activă a utilizatorului, care trebuia să verifice periodic indicațiile step-by-step pentru ruta aleasă și să își aproximeze singur locația actuală când serviciul GPS claca. Acum, problemă de determinare a locației via GPS se recomanda a fi rezolvată, și având mereu notificarea potrivită în față, astfel aceia dintre noi care se regăsesc în spatele volanului se pot concentra mai mult asupra a ceea ce se petrece în jurul lor, iar utilizatorii care călătoresc cu mijloace de transport în comun se pot concentra pe activitățile pe care le au de făcut, fie ca vorbim de jocuri, muzică, vorbit la telefon sau scris articole, în cazul meu.

geroffthebus

Pentru a te familiariza cu noua funcție, asigură-te că ai ultima versiune de Google Maps, deschide aplicația, creează-ți rută obișnuită de deplasare, alege perspectiva potrivită (driving, biking sau walking) și apăsa butonul “Start”, apoi Maps va face restul pentru tine.

Ce părere ai despre intiativa celor de la Google? Împărtășește-ți gândurile cu noi în rubrică de comentarii, aici sau pe FaceBook!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
News Reporter
Fanatic al tehnologiei, determinat sa faca informatia mai accesibila pentru romani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Please wait...

ABONARE NEWSLETTER

Salutări, și bine ai venit! Mulțumesc pentru interesul manifestat față de articolele mele! Mă poți susține abonandu-te chiar aici. :D