Facebook pornește promovarea video agresivă în News-Feed.

Facebook a transformat treptat videoclipurile în principala sursă de entertainment pentru utilizatorii săi de pretutindeni. Totul pare în regulă la prima vedere, nu? În realitate, compania gigant abia astăzi își dezvăluie adevăratele intenții, anunțând promovarea “mai proeminentă” a videoclipurilor în News-Feed pentru cei 2.1 milioane de utilizatori. Asta inseamnă, pe scurt, că funcția principală a Facebook-ului va fi folosită pentru a pune în valoare produsele care plătesc pentru vizibilitate, fie ele bune sau îndoielnice.

facebookvideoads

News Feed-ul este primul lucru pe care cei 2.1 milioane de utilizatori mai sus menționați îl văd când accesează rețeaua de socializare sau aplicația în cazul device-urilor mobile. Folosindu-se de funcționalitatea acestuia, Facebook va putea să plaseze produsele care își cumpără vizibilitatea în față mult mai multor posibili clienții, ceea ce probabil va determina un preț destul de ridicat pentru acest tip de promovare.

Utilizatorii Facebook vor vedea de acum mult mai multe videoclipuri sponsorizate care sunt compatibile cu orientările acestora, orientări stabilite de Facebook în bază istoricului de navigare a utilizatorului, a căutărilor acestuia, precum și a articolelor cărora le-a dat Like/Share. Nimic nou până aici, însă de acum vom primi chiar și videoclipuri care sunt legate de alte videoclipuri pe care le-am văzut, cum ar fi episoadele noi dintr-un show la care ne-am uitat anterior, s.a.m.d.

Compania a menționat de asemenea că va începe implementarea parțială a videoclipurilor promovate și în serviciul Watch, ceea ce ar trebui să funcționeze pe același sistem cu promovările plătite pe Youtube. Diferența este aceea că aceste promovări vor fi afișate deocamdată înainte de începerea videoclipurilor dorite, nu și în timpul acestora. Serviciul Watch a fost introdus anul acesta, și găzduiește continului partenerilor Facebook, iar curând este posibil ca acesta să primescă de asemenea și conținut original.

facebookwatch

Tu ce crezi despre această schimbare? Abuzează oare Facebook de influența pe care o are asupra utilizatorilor săi? Împărtășește-ți părerea printr-un comentariu aici, sau pe pagină noastră de Facebook!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
News Reporter
Fanatic al tehnologiei, determinat sa faca informatia mai accesibila pentru romani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Please wait...

ABONARE NEWSLETTER

Salutări, și bine ai venit! Mulțumesc pentru interesul manifestat față de articolele mele! Mă poți susține abonandu-te chiar aici. :D