“Hey Google” începe să fie livrat pe terminalele Android.

Este posibil ca într-un viitor nu așa îndepărtat să putem avea asistenți personali care pot fi, ei bine, personalizabili și gata să răspundă la orice nume le dăm. Până atunci însă, suntem blocați cu expresii de activare consistând în cuvinte sau fraze care nu sună prea natural pentru persoanele care întradevăr vor să își controleze telefonul cu vocea. Un exemplu bun este predecesorul “Hey Google”, anume “Ok Google”, care sună forțat și are mult prea multe silabe pentru un activator. Din fericire, Google s-a dat în sfârșit pe brazdă și a acceptat alternativa “Hey Google” ca activator pentru asistentul personal al utilizatorilor. Nesurprinzător, nu toți sunt mulțumiți de această schimbare.

“Hey Google” nu este ceva nou. În timp ce “Ok Google” era fraza originală chiar pe vremea lansării Google Now (widget), nu a fost și singura. Cel puțin nu de când Google a dezvoltat lansatorul Google Home, care răspundea deja la “Hey Google”. Până acum mulți utilizatori au raportat faptul că li se cere să își configureze sau reconfigureze telefoanele pentru a recunoaște activatorul “Hey Google” în loc de vechiul “Ok Google”.

okgoogle

Nu este greu de înțeles de ce unii preferă noul activator, este mai scurt cu o silabă, este mai ușor de pronunțat și sună mult mai natural, uneori chiar puțin grosolan. Dar hei, nu cred că Siri se va supăra din atâta lucru.

Motive de mulțumire pentru utilizatorii noii funcții sunt mai multe decât păr. Cei care foloseau Google Home aveau activatoarele pe care le-am pomenit separate, astfel “Hey Google” reușea doar să activeze Google Home, pe când “Ok Google” reușea doar scoaterea telefonul din stand-by. Cu această schimbare, există șansa ca “Hey Google” pronunțat singur să îndeplinească ambele comenzi.

googlehome

Într-un fel, putem spune că asta este ceea ce Google urmărește. Compania gigant încearcă să creeze o tranziție cât mai insesizabilă de la un device Android la altul nou, fără griji referitoare la incompatibilități și obiceiuri care trebuiesc schimbate. Acestea fiind spuse, este foarte posibil ca nu toți utilizatorii Android să fie de acord cu folosirea unui asistent personal, de aceea, din fericire, lor încă li se permite să nu folosească noul activator, sau oricare altul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
News Reporter
Fanatic al tehnologiei, determinat sa faca informatia mai accesibila pentru romani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Please wait...

ABONARE NEWSLETTER

Salutări, și bine ai venit! Mulțumesc pentru interesul manifestat față de articolele mele! Mă poți susține abonandu-te chiar aici. :D