Samsung a anunțat lansarea terminalelor Galaxy A8 și A8 Plus 2018!

Samsung a anunțat lansarea terminalelor Galaxy A8 și A8 Plus, două modele fresh și promițătoare ale anului 2018. Ambele modele vor avea în dotare Infinity Display, camere frontale Dual Lens și, o premieră pentru A-Series, suport pentru Gear VR.

Samsung a anunțat versiunile anului 2018 pentru terminalele din seria A8, un nume pe care l-au mai folosit cel puțin o dată în trecut, de data asta cu promisiunea de a aduce la un loc cele mai bune funcții ale modelelor S8 și S8 Plus. A8 2018 și A8 Plus 2018 se anunța a fi cele mai promițătoare telefoane lansate de Samsung în ultimul trimestru.

Noul A8 2018 are un ecran Super Amoled de 5.6 inch, cu aceeași rație de 18.5:9 că a fratelui său mai mare, și o rezoluție de 1080 x 2200 pilexi. A8 Plus 2018 are un ecran de 6 inch, de asemenea Super Amoled, care va rula probabil pe aceeași rezoluție. Observând cu atenție ecranul, descoperim ramele din partea de sus și jos, care sunt extrem de minimaliste ca dimensiune, și pe cele laterale care sunt aproape inexistente. Poate că ramele nu sunt lafel de subțiri precum cele găsite pe terminalele S8 și S8 Plus, dar sunt destul de aproapiate ca dimensiune încât Samsung să își poată asocia noile modele cu terminologia de Infinity Display.

a82018

Deasupra ecranului regăsim o cameră Dual Lens, pentru experiența selfie perfectă, camere care funcționează cu doi senzori de 16Mp respectiv 8Mp, ambii având o deschidere de f/1.9-și tehnologia Samsung Live Focus importată de pe terminalul Note 8, unde face parte din pachetul de funcționalități oferite de camera principală localizată pe spate. Această funcție adaugă efectul de Lens Blur peste fundalul selfie-urilor noastre, în timp ce camerale pot realiza deopotrivă close-up selfies și portrete wide. Camera de selfie are de asemenea, după cum ne-am obișnuit deja pe majoritatea terminalelor, un Beauty Mode, filtre și stickere. Camera principală localizată pe spatele telefonului are un singur senzor de 16Mp cu o deschidere mai slabă, de f/1.7, fiind specializată pe realizarea de poze în condiții de lumina slabă.

Dacă modelul A8 2018 își surâde deja, stai să vezi ce mai poate face, lista nu se oprește aici! Telefonul este certificat IP68 pentru rezistentă la apa și praf, și este primul din A-Series lansat de Samsung care suportă kitul Gear VR. Până acum doar device-urile din S-Series și Note-Series puteau folosi tehnologia Gear VR. Un procesor Octa-Core, alături de 4Gb RAM fac componenta tehnică a terminalului, la pachet cu 32Gb de memorie internă, un senzor de amprentă identic cu cel de pe S8, slot MicroSD, și NFC pentru Samsung Pay, care în continuare nu poate fi folosit în România. Dezamăgitor, întradevăr.

specsa8

Modelul A8 Plus vine cu o baterie de 3500mAh, pe când A8 are doar 3000mAh, și ambele vin cu tehnologia FastCharging 2.0. Ciudat este însă faptul că, ambele terminale vor fi lansare în 2018, dar vor aduce cu ele o experiență de utilizare Android 7.1 Nougat, și nu 8.0 Oreo cum ne-am fi așteptat deja.

Samsung a anunțat lansarea pentru luna Ianuarie a anului 2018, lista completă a țărilor compatibile pentru livrare nefiind încă anunțata. Culorile disponibile vor fi la alegere dintre Gold, Blue, Black sau Grey Colors. Aparent doar A8-ul va fi trimis pentru distribuție în UK din motive încă neconfirmate, și asta nu mai devreme de luna Aprilie a anului 2018. De asemenea încă nu avem un preț de referință, însă cu așa lista de specificații, eu unul mă aștept la un preț echivalent sau puțin sub cel de lansare al modelului S8.

Ambele terminale vor fi probabil prezentate la CES 2018 în Ianuarie, unde vom afla de asemenea noutăți despre maniera în care acestea vor fi livrate în US. Voi încerca să postez din nou pe acest subiect când aflu informații noi, deci ai face bine să te abonezi pentru ultimele noutăți!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
News Reporter
Fanatic al tehnologiei, determinat sa faca informatia mai accesibila pentru romani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Please wait...

ABONARE NEWSLETTER

Salutări, și bine ai venit! Mulțumesc pentru interesul manifestat față de articolele mele! Mă poți susține abonandu-te chiar aici. :D