Editare video pe Laptop: Glumă transpusă în realitate.

Vrei să editezi în rezoluții HD sau chiar 4K pe laptopul tău? Uite de ce ai nevoie!

Dacă ești în căutarea celui mai bun laptop pentru editare video, găsirea celei mai bune opțiuni de pe piată se poate dovedi destul de dificilă. Pană la urmă, editarea video este una dintre cele mai pretențioase operații pe care le poți realiza prin intermediul unui Desktop, nemaipunând la socoteală faptul că discutăm despre un laptop, care se presupune că va folosi o baterie nu atât de darnică. Totusi, datorită puterii și viteze de procesare tot mai mari a componentelor moderne și a randamentului energetic tot mai crescut, editarea video cu ajutorul unui laptop a devenit o realitate de care ne vom lovi zilnic.

editarevideolaptop2

În timp ce camerele video au devenit din ce în ce mai populare datorită YouTube-ului, a multitudinii de terminale capabile să filmeze în resolutii HD și a programelor de editare video gratuite care apar ca ciupercile după ploaie, ne confruntăm un un aflux de material video care necesită un computer potent în materie de editarea video.

Vestea bună? În comparație cu anii anteriori, vei putea să abordezi și cele mai dificile materiale video neprelucrate nefiind nevoit să stai lipit de un birou. Vestea proastă? O să trebuiască să sapi adânc în buzunar pentru lucru.

Ei bine, nu este o veste chiar atât de proastă dacă ținem cont de orizonturile care ți se deschid cu un terminal High-End, și mai jos îți voi prezenta ceea ce eu consider că este apogeul editării video portabile, din toate punctele de vedere, anume MacBook Pro.

Odată ce ai ales Apple, ești destul de limitat la capitolul hardware. Din fericire nu este cazul cu ultimul MacBook Pro, care este categoric cel mai bun și fiabil laptop care a ieșit din uzinele Apple în ultimii ani, realizat special în scopul editării video. Inovativa funcție Touch Bar face accesarea comenzilor mult mai intuitivă pentru editorii video , în timp ce ecranul Retina de 15 inch are mai mult decât suficient potențial pentru editarea în rezoluție FullHD și chiar 4K.

editarevideo3

Ți-aș recomanda totuși să alegi procesul în 4 nuclee în detrimentul celui cu 2 nuclee, și să optezi pentru o unitate de stocare cât mai mare, după posibilitățile financiare. Cipsetul video al laptop-ului este suficient de puternic pentru a reda conținut pe monitoare externe 4K dacă este nevoie, și cu bateria de 76Whr ar trebui să îți faci treaba pentru cel puțin 2-3 ore de video rendering.

Cea mai ieftină variantă costă în jur de 2200 Euro, iar versiunea cea mai dotată care vine la packet cu un procesor I7 de 3,1Ghz, unitate de stocare de 2TB tip SSD și 16GB de memorie RAM costă în jur de 3800 Euro. Pe lângă Apple, alte mențiuni onorabile pe care le voi aborda în viitoarele articole sunt Dell XPS 15 și HP ZBook Studio G3.

Tu ce crezi, merită să scoți atâți bani din buzunar doar pentru a nu mai sta la birou când îți editezi videoclipurile? Spune-ne parereaa ta în rubrica de comentarii, aici sau pe Facebook! 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
News Reporter
Fanatic al tehnologiei, determinat sa faca informatia mai accesibila pentru romani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Please wait...

ABONARE NEWSLETTER

Salutări, și bine ai venit! Mulțumesc pentru interesul manifestat față de articolele mele! Mă poți susține abonandu-te chiar aici. :D